🚌 Festivalul vinului şi caşcavalului din Lvov!

1
5
2
7
4
3
6
8
10
9
11
12

Traseu:

Chișinău- Lvov-Chișinău

Data:

17.10.2019

Preț:

105 €

Categoria turistică:

Excursii pentru adulti

Durata:

3 zile

Transport:

Autobuzul

Ghid:

Rusă, Românesc

Plecarea din Chișinău pe data de 17 octombrie, la orele 20.00, de la Circ

Festivalul vinurilor și al cascavalurilor, din Lvov 2019, este ceea ce am așteptat cu toții! După cum arată experiența din ultimii ani, este cel mai tare gastrofest din vestul Ucrainei. Toți gurmanzii din țările vecine si CSI vor fi acolo în perioada 18-20 octombrie. Și alaturi de ei vom fi si noi. Și încă o veste buna este că, turiștii noștri vor petrece 2 nopți chiar în CENTRUL ORASULUI LVOV – in nemijlocita apropiere de toate evenimentele, pe care le-au planificat de această dată organizatorii festivalului. Confortabil, îngrijit, conform standartelor europene, hotelul Jam 3 * își așteaptă turiștii în aceste zile în inima orașului.

Programul turistic:

17.10– Seara, plecare din Chisinau spre Lvov, cu un autocar comfortabil. La trecerea graniței Moldova-Ucraina, vom vizita magazinul Duty Free. DVD, aer condiționat / încălzire interioară.

18.10- Dimineața, ajungem la Lvov. Vom lăsa lucrurile în camera de pastrare a bagajelor a hotelului și, însoțiti de unul dintre cei mai buni ghizi din oraș (vorbitor de limba rusa), vom merge la cafenea pentru a lua micul dejun (aproximativ 3 euro / persoană, un mic dejun bogat, ce intruneste cele mai rafinate gusturi ale turiștilor). După micul dejun, ghidul ne va oferi o excursie fascinanta, numita Lvovul Medieval. Pe lângă principalele atracții ce le vom vedea: Primăria, Catedrala Dominicana, Catedrala Bernardina, Biserica iezuită, Biserica armenească, Capela Boim, vom afla și despre toate evenimentele programate pentru zilele de sărbătoare.

La orele 14.00 - check-in la hotel Jam 3 * (10 minute de mers pe jos din Piata Mare). În apropiere de Piața Mare se află Palatul Artelor - cel mai mare loc dedicat Festivalului Vinului și Cascavalurilor.

Ne odihnim, facem un duș și in mare graba mergem spre centru, pentru adevărata serbare :)

Ce este această sărbătoare și ce va fi acolo?

Ce legatura are orasul Lvov cu cascavalurile și vinul? Puțini oameni știu astăzi că, în urmă cu patru secole, clima din Lvov era atât de caldă, încât podgoriile de pe vaile de sud ai Înaltului Castel, Lychakov, iar apoi pe vaile Kaiserwald, spre Vinnikov, le ofereau locuitorilor Lvovului peste o sută de barili de vin anual.

Timp de trei zile, oaspeții orasului din toate colturile țării, vor putea vizita Târgul de cascavaluri și vinuri, distracții, concursuri, concerte și multe altele.

Festivalul organizat in oraș este o oportunitate bună de a afla mai multe despre cultura cascavalurilor și tradițiile vinificației din Lvov și Ucraina, de a vizita târgul, distracțiile, diversele evenimente, animații, concursuri, concerte de ansambluri folclorice și, desigur, de a gusta un cascaval bun și un vin bun.

Evenimentul principal al sărbătorii va fi „Teascul gigant pentru struguri”, unde o tonă de struguri va fi transformată în suc, si ulterior in vin.

Brie, Camembert, Sabre, Bordeau, Roquefort, Fondue și Parmezan - toate acestea, și multe altele, pot fi savurate la Festivalul vinurilor și al cascavalurilor.

În mod tradițional, în cadrul Festivalului, se sărbătorește Ziua Branzoaicelor -   toată lumea este servita dintr-o brânzoaica gigantica, coaptă dupa o rețeta veche. De asemenea, la festival vor avea loc degustări de vinuri, unde adevărații cunoscatori ai artei vinului, se vor putea bucura de vinurile din Ucraina și vor putea alege o băutură pe placul fiecaruia.

Sute de kilograme de casvaluri, cele mai bune vinuri și un program interesant doar la Festivalul vinurilor și al cascavalurilor! Vacanța multasteptată pentru adevărații gurmanzi!

19.10- Micul dejun. Dimineața vom face o plimbare pe muntele Castelului Inalt (opțional). După-amiază vă invităm din nou în Piața Mare, unde vor avea loc master class-uri la pregatirea casvalurilor, degustare de vinuri si cascavaluri și spectacole interesante!

20.10 - Micul dejun. La ora 11:00 eliberarea camerelor din hotel (lăsăm bagajele în camera de pastrare a bagajelor). Timp liber până la orele 18.00. La orele 18.00 autocarul revine la hotel și noi, mulțumiți și fericiți, cu bagajele pline de bere, cafea, ciocolată și vinuri, pornim spre Chișinău.

 Prețul de 105 euro include:

-  autocar confortabil tur-retur

- Cazare în hotel Jam 3 * - 2 nopți, 2 mic dejunuri

- excursie cu un ghid local – Lvovul Medieval

- ghid insotitor din Chișinău

- asigurare medicală

- biletul de intrare la Festivalul Vinului și Cascavalurilor

 Plăti suplimentare (opționale):

- Taxele de intrare la unele obiective turistice (aproximativ 1 euro)

A treia persoana în cameră achita doar 80 euro.